Květen v Jablonném/Mai in Deutsch-Gabel

08.04.2013 09:31


Květen v Jablonném/Mai in Deutsch-Gabel
Jedinečný česko-německý projekt komunitního divadla hledá zájemce na doplnění hereckých skupin!
Co to je komunitní divadlo? Ve zkratce lze říci, že je to divadlo o komunitě, s komunitou a pro komunitu.
Zkoušet se bude od listopadu 2012 do dubna 2013 jednou za 14 dní ve čtyřech skupinách pod vedením koordinátorů Barbory a Karla Spalových a  profesionální divadelnice Martiny Čurdové (Praha).

Skupina či skupiny se budou scházet v pátek od 19. 30 do 21. 00 a v sobotu dopoledne od 9. 00 do 11. 00. Alespoň jeden obraz bude hrán v němčině.
Dětská skupina se bude scházet v pátek od 15. 30 do 17. 00 (pozor až od ledna).
Všechny skupiny zkoušejí v refektáři dominikánského kláštera v Jablonném v Podještědí.
První zkouška proběhne 2. 11. 2012.
Premiéra je plánována na 1. května 2013.
Na zkouškách bude ze zkušeností a vyprávění jednotlivých účastníků vznikat scénář i jeho divadelní zpracování, téma je široce otevřené a je jen na účastnících, jak jej pojmou. Zapojit se může skutečně úplně každý – potřebujeme herce, výtvarníky, hudebníky, technickou podporu a „catering“, ale i pamětníky či uchovávatele budoucích rekvizit, lidi ochotné podělit se o svoje vnímání komunity či komunit,  míst, kde žijeme. Lidi ochotné vnímat druhé a nabídnout kus ze sebe. Protože nakonec bez tohoto vzájemného obdarovávání by to s komunitou, o komunitě a pro komunitu  - nebyla žádná legrace.
Projevte svůj zájem o projekt tím, že se ozvete na e-mail karel.spal@gmail.com nebo na telefon 773552351 (Karel Spal). Nebo zkrátka přijďte 2. 11. na první zkoušku.
Projekt realizuje občanské sdružení Centrum svaté Zdislavy a byl podpořen Nadací Via z grantového programu „ČSOB a ERA pro podporu regionů“ a Česko-německým fondem budoucnosti. Partnerem projektu je Klášter dominikánů v Jablonném a Schkola GmbH.
www.zdislava.webnode.cz